Mimers Källa

Sök

Go to content

Vedic Art

Tjänster > Kurser

Vedic Art
- att skapa
utan ansträngning"Mina bilder lyser upp i mörkret och målarsuget sitter i. Sitter numera kravlöst och målar utan att förutse resultatet, det blir vad det blir & det blir bra. Det som blir är min stil & mina inre bilder. Tänk att jag ’kan’!!!"

"Stort tack för härlig kurs. Mycket intressant att lära sig principerna. Vad duktiga vi är!"


Vedic Art, grundat och spritt av framlidne konstnären Curt Källman, är ett sätt att helt ansträngningslöst - och utan några som helst prestationskrav!! - öppna upp ett flöde av skapande energi. Det handlar inte om någon speciell teknik utan mer om att ge skapandet en möjlighet att följa en helt naturlig process som gör dig fri från "måsten", "det här är så svårt", "men jag har aldrig kunnat rita eller måla" osv. Och resultatet kan bli precis vad som helst…

När det gäller Vedic Art är Mimers Källa enbart arrangör av dessa kurser som genomförs med Hjördis Thelander som kursledare.

Så här har Hasse upplevt sina möten med Vedic Art:
"Själv var jag med och arrangerade Curts första kurs här i Göteborg våren 1988. Redan från början slogs jag av hur enkelt och kravlöst det var. I april samt okt-nov 2011 deltog jag på nytt i dubbla omgångar av dessa Vedic Art-helger, nu med Hjördis som lärare. Alla hann lätt igenom samtliga 17 principer på två helger och vi var inte det minsta stressade. Hjördis guidar oss på ett suveränt sätt lugnt och meditativt genom principerna. På detta sätt blir vår närvaro i skapandeprocessen flödande och total."

Hjördis säger själv så här:
”Vedic Art är konstens och skapelseprocessens nycklar i 17 steg. Under kursens gång guidar jag dig genom de 17 principerna på din resa till Kreativitets-energiernas oändliga ocean. När du väl har bekantat dig med denna ocean navigerar du själv till den plats där du möter din egen rena energi och din skaparkraft – som längtar efter att manifesteras i världen."

Om kurserna
Kurserna vänder sig till såväl nybörjare som fortsättare, samt till dig som vill repetera principerna.
Du kan välja en av helgerna eller båda.

För dig som är ny: Till det första kurstillfället får du gärna ta med din favoritpenna. Allt annat material finns tillgängligt och ingår i kursen. Vi målar oss igenom principerna sittande vid bord. När principerna sätts igång använder du fritt det material - pennor, kritor, färger, penslar, olika papper och pannåer - som ingår i kursen.

För dig som vill fortsätta skapa enligt Vedic Art: Här går du djupare in i principerna och din egen skapande energi. Du får större materialkunskap, finslipar din teknik och har möjlighet att ställa de frågor som uppstått sedan sist.

Och du som redan fått alla 17 principerna är också välkommen för repetition, med eller utan eget material.

Tider
Hjördis återkommer till Göteborg helgerna 8-9 november samt 29-30 november 2014.
Planer finns också för en fortsättning våren 2015, sannolikt i april.

Kursavgift & anmälan
1200:-/kurshelg inkl. allt material. Delbetalningar går att ordna.
Om du redan fått alla 17 principerna och enbart vill repetera:
600:-/helg inkl. mtrl (400:-/helg om du tar med eget material); 300:-/dag inkl. mtrl (200:-/dag med eget material).

Anmälan görs genom inbetalning av anmälningsavgiften 300:- till plusgiro 46 04 93-0, Mimers Källa, senast 24 oktober för den första kurshelgen, och senast 17 november för den andra.


Och ett extra välkommen till dig som tycker att du "inte kan…"!Hem | Tjänster | Kalendarium | Om Ayurveda | Mimers Källa | Kontakt | Länkar | Site Map


Back to content | Back to main menu