Mimers Källa

Sök

Go to content

Ayurveda

Tjänster > Kurser

Kurser/utbildning i Ayurveda
- kunskap för hela livet


”Härliga, tillåtande kurser med många skratt där jag kände att jag hamnat helt rätt och att jag kom i kontakt med något helt och ursprungligt.”
(Lisbeth, 52år)

”Jag har gått de första stegen och haft stor glädje av detta, i synnerhet alla huskurer jag lärt mig att ta till både för egen del och till hjälp för familj och vänner.”
(Dirce, 50 år)

Många som varit på konsultation eller fått behandling vill ha mer kunskap för att kunna dra ännu mer nytta och glädje av ayurveda i sin vardag. Och efter flera tusen år av ansamlad erfarenhet och kunskap finns det åtskilligt att hämta.

Ayurvedaskolan, som skapades 1995 av Maivor Stigengreen ("Skapa din hälsa med Ayur-Veda"), erbjuder en 10-stegsutbildning fylld med ayurvedisk kunskap, både praktisk och teoretisk. Sedan 2000 genomför Mimers Källa såväl enstaka kurser som hela utbildningen steg 1-10 enligt det ursprungliga och mycket väl etablerade upplägget.

Steg 1-3 är i första hand till för dig som på ett mycket konkret sätt vill få nytta och glädje av ayurveda i din vardag. Här får du mängder med praktiska och direkt användbara tips både för dig själv och dina närmaste. Varje steg är på två dagar, vanligen lördag-söndag, kl. 10-17. I Göteborg hålls kurserna centralt i Haga. Kurserna kan även hållas på andra orter.

NÄSTA KURSSTART : 9-10 mars 2019 – kursinbjudan med allt om innehåll, datum, tider, anmälan etc. hittar du här.

Inför steg 1 krävs inga som helst förkunskaper. För övriga steg krävs att du är helt klar med alla föregående steg. (Det räcker inte att ha läst en eller flera böcker om ayurveda för att kompensera för ett missat steg.)
Här hittar du innehållet i steg 1, steg 2 och steg 3.

Du hittar mer om övriga steg i utbildningen till ayurvedisk hälsorådgivare här nedan.
Aktuella datum för steg 1-10 hittar du i kalendariet.

Kursavgift

För respektive steg 1-3 är avgiften (från 1 jan 2013)
2100:-. Meddela i förväg om du vill ha en faktura till ditt företag.
Rabattmöjlighet - gäller endast steg 1: Vänrabatt: 300:- per medföljande, fullt betalande vän; max tre vänner. Rabatten utbetalas vid kursstarten.

Anmälan - avbokning
Du hittar all relevant information längre ner på denna sida.

Ayurvedisk hälsorådgivare
Du ska först ha genomfört steg 1-3 som ger dig grundläggande kunskaper i ayurveda, oavsett vilka andra förkunskaper du kan tänkas ha inom ayurveda.
Steg 4-10 är främst tänkt för dig som vill arbeta med ayurvedisk hälsorådgivning. Men även du som av mer personligt intresse vill gå på djupet i den ayurvediska kunskapen, såväl praktiskt som teoretiskt, är naturligtvis välkommen.
Steg 4+5, 6+7 samt 8+9 kommer i block om två steg åt gången, och har därför en gemensam anmälnings- och kursavgift.Aktuellt kalendarium för de olika stegen hittar du här.
När alla tio stegen, inklusive praktikuppgifter, är avklarade blir du diplomerad ayurvedisk hälsorådgivare. En översikt över innehållet samt aktuella kostnader för samtliga steg 1-10 finns här.


Anmälan till ayurvedakurs

  • Senaste anmälningsdatum är tre veckor före kursstart. Exakt datum finns i kalendariet.
  • Din kursplats säkras endast genom att anmälningsavgiften 500:-/steg (avräknas från kursavgiften) betalas in antingen via SWISH, 123 555 94 63, eller på pg 46 04 93-0, ”Mimers Källa”. Meddela i förväg om du vill ha en faktura till ditt företag.
  • Ange också namn, fullständig adress, telefon samt e-postadress om du har sådan.
  • Därefter får du en bekräftelse på din anmälan samt närmare information om diverse praktiska detaljer kring kursen.


Avbokning

  • Vid avbokning tidigare än tre veckor före kursstart återbetalas kursavgift inkl. anmälningsavgift.
  • Vid avbokning senare än tre veckor men senast en vecka före kursstart återbetalas eventuellt inbetald kursavgift med undantag för anmälningsavgift.
  • Vid avbokning inom en vecka före kursstart återbetalas halv kursavgift.
  • Vid avbokning/avbrott under påbörjad kurs återbetalas normalt ingenting.


Hem | Tjänster | Kalendarium | Om Ayurveda | Mimers Källa | Kontakt | Länkar | Site Map


Back to content | Back to main menu