Mimers Källa

Sök

Go to content

Dammbehandlingar

Tjänster > Behandlingar

Damm
- en kraftfull, riktad behandling


Dammbehandling


”Efter att ha stressat länge hade jag svårt att gå ner i varv. Dammbehandlingen gav den djupa avslappning jag behövde. Behandlingen i sig är behaglig, men den stora vinsten är känslan av nedvarvning som håller i sig länge efteråt. Absolut något jag ska planera in efter nästa stresstopp!”

(Anita, 50 år)

En dammbehandling är, precis som ordet säger, en behandling som ges med hjälp av en liten damm som fylls med varm, örtmedikerad olja. Dammen görs av en deg som placeras över det område som ska behandlas. Därigenom kan behandlingen riktas mot ett specifikt problemområde, t.ex. stressade binjurar, värkande rygg/ryggskott, nacke etc.

Vid en längre tids stress jobbar binjurarna vanligen för högtryck med att pumpa ut de klassiska stresshormonerna adrenalin, noradrenalin och cortisol. Med tiden kan det bli för mycket för binjurarna som tröttas ut så de inte längre hinner återhämta sig tillfredsställande mellan leveranserna. Då har Pittapåslaget som driver stressen bokstavligt talat bränt bort alltför mycket av den Kapha som egentligen har som uppgift att sköta vila, läkning och återhämtning. Alltför ofta kommer då utbrändhet, eller utmattningssyndrom, med oftast ett flertal tydliga symptom på Vataobalans, som ett oönskat brev med posten.
I korthet: Stressens Pittapåslag kan till en början bromsas av den Kapha vi naturligt har i oss, men efterhand som denna bränns ut tar sinne och kropp alltmer skada i form av Vataobalanser liksom Pittaobalanser.
Läs mer om Vata-Pitta-Kapha i balans och obalans under Om Ayurveda.

En eller ännu hellre flera dammbehandlingar inom kort tid kan då vara ett effektivt sätt att på ett fysiskt plan dels bromsa och i bästa fall stoppa denna negativa utveckling, dels både påbörja och stödja en reell återhämtningsprocess. Med kort tid menas här ett par veckor, eller hellre under ännu kortare tidsrymd. Då hinner sinne och kropp inte komma upp i fullt varv igen mellan behandlingarna utan nästa behandling kan då från början gå ännu djupare.

Eftersom Kapha i sig egentligen är mycket stryktålig tar det lång tid att både ”bränna ut sig” och att återhämta sig, vilket alla med denna erfarenhet kan intyga. Men de egentliga grundorsakerna till hela stressproblematiken ligger alltid på ett djupare plan. En fullgod återhämtning behöver därför kompletteras med en rad andra åtgärder över längre tid.
Här kan du läsa mer om hur en dammbehandling över binjurarna/ryggen går till.

Smärta/värk är alltid tecken på Vataobalans, vare sig det är fråga om nervsmärta eller smärta från artros (förslitning). Att då applicera en damm över det aktuella området ger ofta en påtaglig lindring av besvären. Detta behöver kompletteras med en rad olika Vatabalanserande åtgärder för mer varaktigt resultat.

Priser
För en enskild damm debiteras 960:- inkl. moms.
Vid en i förväg överenskommen serie av behandlingar inom två veckors tidsrymd blir priserna i fallande skala: 960 – 920 – 880 – 840:-/ per behandling; därefter gäller 900:-/behandling inom dessa två veckor.
Vid behandlingar som sträcker sig över längre tid än två veckor börjar prissättningen om från början med 960:- osv. (detta beror på att efter två veckor behöver den örtmedikerade oljan som används till behandlingen bytas ut mot helt ny olja.)
Vid flera behandlingar i rad finns möjlighet att dela upp betalningen efter överenskommelse.
Vid företagsfaktura/-kvitto tillkommer moms på ovanstående priser.
Betala med Swish, kort eller kontant.


upp

Hem | Tjänster | Kalendarium | Om Ayurveda | Mimers Källa | Kontakt | Länkar | Site Map


Back to content | Back to main menu